Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI
Administratorem danych osobowych jest Anna Żółtowska-Bednarczyk prowadząca działalność gospodarczą pod firmą MAL Anna Żółtowska-Bednarczyk z siedzibą w Wyszkowie, przy ul. 11 Listopada 14/18, 07-202 Wyszków, wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Gospodarki, NIP: 762-189-68-41, REGON: 141142472 (dalej: MAL).
Podstawę prawną polityki prywatności stanowi ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002 nr 101, poz. 926 z późniejszymi zmianami).
Polityka prywatności określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach użytkownika za pomocą plików Cookies, służących realizacji celów związanych ze świadczeniem usług drogą elektroniczną przez Administratora.
Każdy Klient korzystając ze Sklepu Internetowego na stronie www.mallady.pl (dalej: Sklep) potwierdza akceptację niniejszych warunków Polityki Prywatności.

DANE OSOBOWE
1. Dokonując zakupów w Sklepie, użytkownik wyraża zgodę na gromadzenie, przechowywanie i przetwarzanie jego danych osobowych, w szczególności imienia, nazwiska, adresu korespondencyjnego, adresu poczty elektronicznej (e-mail), adresu IP.
2. Użytkownik ma w każdym czasie prawo do wglądu, zmiany lub usunięcia tych danych.
3. MAL zastrzega sobie prawo do ujawnienia wybranych danych osobowych użytkowników właściwym organom lub osobom trzecim, które zgłoszą takie żądanie zgodnie z obowiązującym prawem w oparciu o odpowiednią podstawę prawną. W innych przypadkach dane te pozostaną nieujawnione.
4. Dane osobowe są przetwarzane przez MAL wyłącznie na podstawie upoważnienia do przetwarzania danych oraz wyłącznie w celu realizacji zamówień lub usług świadczonych drogą elektroniczną przez Sprzedawcę oraz w innych celach określonych w Regulaminie.
5. Dane osobowe Użytkowników nie są w żadnym przypadku sprzedawane osobom trzecim. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych ma charakter dobrowolny.
6. MAL chroni przekazane dane osobowe oraz podejmuje wszelkie niezbędne działania w celu zabezpieczenia ich przed nieuprawnionym dostępem lub wykorzystaniem.
W przypadku, gdy Klient posiadający konto w Sklepie utracił w jakikolwiek sposób hasło dostępu, Sklep Internetowy umożliwia wygenerowanie nowego hasła do konta w Sklepie Internetowym. Sklep Internetowy nie wysyła jednak przypomnienia hasła. Hasło Klienta jest przechowywane w bazie danych w formie zaszyfrowanej, w sposób uniemożliwiający jego odczytanie. Celem wygenerowania nowego hasła należy podać adres e-mail w formularzu dostępnym pod linkiem „Nie pamiętasz hasła", podanym przy formularzu logowania do konta w Sklepie Internetowym. Nowe hasło zostanie automatycznie wysłane wyłącznie na adres poczty elektronicznej podany podczas rejestracji lub zapisany w ostatniej zmianie profilu.
7. Na podstawie art. 31 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002 r. nr 101, poz. 926 z późniejszymi zmianami) MAL może w drodze pisemnej umowy przekazać innemu podmiotowi przetwarzanie danych osobowych. MAL zawarła taką umowę w dniu 20 listopada 2014 r. z Bright Group Spółką z Ograniczoną Odpowiedzialnością z siedzibą w Rzeszowie przy Placu Wolności 12, 35-073 Rzeszów, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Rzeszowie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000368717, NIP: 602-01-18-848, nr REGON 180609098.
8. Zbiór danych osobowych przekazanych MAL zgłoszony jest Generalnemu Inspektorowi Ochrony Danych Osobowych pod numerem księgi: 33971/2014.

GROMADZENIE DANYCH
MAL może gromadzić Państwa adresy IP. Adres IP to numer przydzielany komputerowi osoby odwiedzającej Sklep przez dostawcę usług internetowych. Numer IP umożliwia dostęp do Internetu. W większości przypadków jest przypisywany komputerowi dynamicznie, tj. zmienia się przy każdym połączeniu z Internetem i z tego powodu traktowany jest powszechnie jako nieosobista informacja identyfikująca. Adres IP jest wykorzystywany przez MAL przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. określeniu, z jakich regionów notujemy najwięcej odwiedzin), jako informacja przydatna przy administrowaniu i udoskonalaniu Sklepu Internetowego, a także w celach bezpieczeństwa oraz ewentualnej identyfikacji obciążających serwer, niepożądanych automatycznych programów do przeglądania treści Sklepu Internetowego.

COOKIES
MAL stosuje mechanizm plików „cookies". Termin „plik cookie" używany w niniejszej Polityce odnosi się do plików cookies i innych tego typu narzędzi, o których mowa w Dyrektywie Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej 2002/58/WE z dnia 12 lipca 2002 r. w sprawie przetwarzania danych osobowych oraz ochrony prywatności w sektorze komunikacji elektronicznej (Dyrektywa o prywatności i łączności elektronicznej) oraz art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego (ustawa z dnia 16 lipca 2004 r., Dz. U. 2004 nr 171, poz. 1800).
Cookies to dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika (komputerze lub urządzeniu mobilnym) za pośrednictwem którego Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu. Pliki te w szczególności umożliwiają korzystanie z różnych funkcji przewidzianych na danej stronie internetowej lub jedynie potwierdzają, że Użytkownik zapoznał się z treścią z danej witryny internetowej.
Rodzaje wykorzystywanych cookies:
Stosowane przez MAL cookies są bezpieczne dla urządzenia końcowego Użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do komputerów Klientów wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego.
MAL wykorzystuje dwa typy plików cookies:
a. Cookies sesyjne: po zakończeniu sesji danej przeglądarki lub wyłączeniu komputera zapisane informacje są usuwane z pamięci urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z komputera Klientów;
b. Cookies trwałe: są przechowywane na dysku twardym komputera Klienta i pozostają tam do momentu ich skasowania. Mechanizm cookies trwałych, wysłanych przez Sklep Internetowy, pozwala na przechowywanie danych wyłącznie za Państwa zgodą (wyrażoną np. przy wyborze opcji „zapamiętaj mnie" przy logowaniu). W żadnym innym przypadku pliki te nie są zapisywane w sposób trwały.
Cele w jakich wykorzystywane są Cookies:
MAL wykorzystuje Cookies własne w celu:
a. uwierzytelniania Klienta w Sklepie Internetowym i zapewnienia sesji Klienta w Sklepie Internetowym (po zalogowaniu), dzięki której Klient nie musi na każdej podstronie Sklepu Internetowego ponownie wpisywać loginu i hasła;
b. analiz i badań oraz audytu oglądalności, a w szczególności do tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Klienci Sklepu Internetowego korzystają ze Strony Internetowej Sklepu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
MAL wykorzystuje Cookies zewnętrzne w celu:
a. popularyzacji Sklepu za pomocą serwisu społecznościowego Facebook.com (administrator cookies zewnętrznego: Facebook Inc. 1601 S. California Ave, Palo Alto CA 94304 z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii;
b. popularyzacji Sklepu za pomocą serwisu społecznościowego plus.google.com (administrator cookies zewnętrznego: Google Inc. z siedzibą w USA);
c. popularyzacji Sklepu za pomocą serwisu społecznościowego pinterest.com (administrator cookies zewnętrznego: Pinterest, Inc z siedzibą w USA).
Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies
Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania przez nie dostępu do urządzenia Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Użytkownik może też w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z funkcji dostępnych w przeglądarce internetowej, której używa.
Ograniczenie stosowania plików Cookies może jednak wpływać na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

LINKI DO INNYCH STRON INTERNETOWYCH
Sklep może zawierać odnośniki do innych stron WWW. MAL nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach. Z tego powodu zachęcamy Państwa, aby po przejściu na inne strony zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną.

ZMIANY POLITYKI PRYWATNOŚCI
Wszelkie zmiany dotyczące polityki ochrony prywatności i plików Cookies będą udostępniane na niniejszej stronie.
W przypadku dodatkowych pytań związanych z Polityką Prywatności prosimy o kontakt na adres poczty elektronicznej: kontakt@mallady.pl
 
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem